Mesto plánuje výstavbu novej škôlky

Mesto plánuje výstavbu novej škôlky

Mesto Košice chce v mestskej časti (MČ) Pereš postaviť novú materskú školu (MŠ) pre 111 detí. S jej výstavbou by sa mohlo začať v prvej polovici budúceho roka.

Podľa vedenia mesta by mohli prvých škôlkarov v novej MŠ v Pereši prijať od školského roka 2025/2026. Ak uspeje so žiadosťou o poskytnutie prostriedkov z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti zameranou na zvyšovania kapacít MŠ, výstavba bude v plnej výške financovaná z plánu obnovy. Magistrát začne po vydaní územného rozhodnutia s prípravou žiadosti o stavebné povolenie a následne vyhlási verejné obstarávanie.

Oddelenie školstva každoročne eviduje vysoký záujem rodičov z Pereša o umiestnenie svojich detí do MŠ po celom meste. Doposiaľ tam existuje MŠ len ako elokované pracovisko MŠ Nešporova. „V súčasnosti je v jedinej triede v tejto škôlke 13 detí, pričom záujem rodičov aj vzhľadom na novú výstavbu v tejto MČ a v blízkej lokalite Lorinčík-Háje vysoko prevyšuje kapacitné možnosti tejto MŠ,“ pripomína magistrát s tým, že vybudovaním novej škôlky by pribudlo päť tried.

Zdroj: TASR

Foto (ilustr.): Miroslav Vacula

Odporúčame

TOP články