Bohatá štedrovečerná kapustnica so sušenými slivkami

Bohatá štedrovečerná kapustnica so sušenými slivkami

Ponúkame recept Mareka Mrúza, šéfkuchára a konateľa Gastroservisu MM, prezidenta exkluzívneho zrduženia slovenských šéfkuchárov a nadšencov Aragela Slovensko – Kuchári bez hraníc.

Suroviny:

1 ks väčšia cibuľa

700 g bravčové plece bez kosti

60 g  sušené huby

1 kg kyslá kapusta

400 g údená krkovička

150 g bravčová klobáska

5 ks sušené slivky bez kôstky

2 polievkové lyžice bravčova masť

Čierne mleté čierne korenie

Mletá červená sladká paprika

Soľ

Postup:

Na bravčovej masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme červenú mletú papriku a na kocky nakrájané bravčové plece, ktoré dobre zarestujeme. Zalejeme horúcou vodou a okoreníme. Do vody pridáme údenú krkovičku, kyslú kapustu a sušené, v horúcej vode vopred namočené huby. Všetko varíme asi 60 minút. Na záver pridáme klobásky a sušené slivky. Prevaríme a dochutíme podľa potreby.

PS: Nezabudnite, že kapustnica je toľkokrát lepšia, koľkokrát ju zohrejeme.

Veselé Vianoce a dobrú chuť!

Odporúčame

TOP články