Ponúkame recept Mareka Mrúza, šéfkuchára a konateľa Gastroservisu MM, prezidenta exkluzívneho zrduženia slovenských šéfkuchárov a nadšencov Aragela Slovensko – Kuchári bez hraníc.
Suroviny:
1 ks väčšia cibuľa
700 g bravčové plece bez kosti
60 g sušené huby
1 kg kyslá kapusta
400 g údená krkovička
150 g bravčová klobáska
5 ks sušené slivky bez kôstky
2 polievkové lyžice bravčova masť
Čierne mleté čierne korenie
Mletá červená sladká paprika
Soľ
Postup:
Na bravčovej masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme červenú mletú papriku a na kocky nakrájané bravčové plece, ktoré dobre zarestujeme. Zalejeme horúcou vodou a okoreníme. Do vody pridáme údenú krkovičku, kyslú kapustu a sušené, v horúcej vode vopred namočené huby. Všetko varíme asi 60 minút. Na záver pridáme klobásky a sušené slivky. Prevaríme a dochutíme podľa potreby.
PS: Nezabudnite, že kapustnica je toľkokrát lepšia, koľkokrát ju zohrejeme.
Veselé Vianoce a dobrú chuť!