Langoš Burger s trhaným údeným kolenom

Langoš Burger s trhaným údeným kolenom

Vyskúšajte si niečo netradičné, recept šéfkuchára Stana Timka z Pivovaru Hostinec.

SUROVINY NA 4 – 5 PORCIÍ

Langoše:

250 g uvarených zemiakov

500 g hladkej múky

1 vajce

2 dl vody

½ kocky droždia

štipka soli

1 kávová lyžička cukru

olej na vyprážanie

Omáčka:

100g majonéza

Habanero

Na dokončenie:

červená hlávková kapusta

plátkový čedar

rukola

POSTUP

  1. Do hrnca s vodou dáme variť koleno s koreninami, varíme ho až do úplného zmäknutia.
  2. Medzitým si pripravíme cesto na langoše. Zmiešame múku s roztlačenými zemiakmi, vajcom, cukrom, soľou a rozmrveným droždím. Postupne prilievame vlažnú vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré si hneď rozdelíme na 4-5 častí a vytvarujeme do malých guličiek. Tie necháme podkysnúť na pomúčenej doske približne hodinu. Vykysnutý bochník si rozdelíme na polovice, cesto vyťahujeme do tvaru malých langošov (nevaľkáme!). Do rozpáleného oleja vkladáme langoše a pečieme z oboch strán do zlata.
  3. Uvarené mäso roztrháme a dáme na panvicu s BBQ omáčkou podľa chuti. Premiešame, aby sa spojila omáčka s mäsom, a krátko prehrejeme.
  4. Jeden langoš potrieme majonézou, ktorú si rozmixujeme s habanerom – ak máte radi pikantné, netreba šetriť. Na to naukladáme čerstvú rukolu, údené koleno, plátky čedara, nakrájanú červenú kapustu a prikryjeme druhým malým langošom.

Tipy šéfkuchára:

  • Vopred nasolená kapusta bude šťavnatejšia.
  • Na plátky čedara môžete použiť flambovaciu pištoľ, aby sa syr pekne ťahal.
  • Ak máte radi cesnak, nebojte sa ho rozpučiť a pridať priamo do cesta počas prípravy langošov.

Dobrú chuť!

Odporúčame

TOP články