Vyskúšajte si niečo netradičné, recept šéfkuchára Stana Timka z Pivovaru Hostinec.
SUROVINY NA 4 – 5 PORCIÍ
Langoše:
250 g uvarených zemiakov
500 g hladkej múky
1 vajce
2 dl vody
½ kocky droždia
štipka soli
1 kávová lyžička cukru
olej na vyprážanie
Omáčka:
100g majonéza
Habanero
Na dokončenie:
červená hlávková kapusta
plátkový čedar
rukola
POSTUP
- Do hrnca s vodou dáme variť koleno s koreninami, varíme ho až do úplného zmäknutia.
- Medzitým si pripravíme cesto na langoše. Zmiešame múku s roztlačenými zemiakmi, vajcom, cukrom, soľou a rozmrveným droždím. Postupne prilievame vlažnú vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré si hneď rozdelíme na 4-5 častí a vytvarujeme do malých guličiek. Tie necháme podkysnúť na pomúčenej doske približne hodinu. Vykysnutý bochník si rozdelíme na polovice, cesto vyťahujeme do tvaru malých langošov (nevaľkáme!). Do rozpáleného oleja vkladáme langoše a pečieme z oboch strán do zlata.
- Uvarené mäso roztrháme a dáme na panvicu s BBQ omáčkou podľa chuti. Premiešame, aby sa spojila omáčka s mäsom, a krátko prehrejeme.
- Jeden langoš potrieme majonézou, ktorú si rozmixujeme s habanerom – ak máte radi pikantné, netreba šetriť. Na to naukladáme čerstvú rukolu, údené koleno, plátky čedara, nakrájanú červenú kapustu a prikryjeme druhým malým langošom.
Tipy šéfkuchára:
- Vopred nasolená kapusta bude šťavnatejšia.
- Na plátky čedara môžete použiť flambovaciu pištoľ, aby sa syr pekne ťahal.
- Ak máte radi cesnak, nebojte sa ho rozpučiť a pridať priamo do cesta počas prípravy langošov.
Dobrú chuť!