Vyskúšajte recept šéfkuchára reštaurácie Villa Regia Ladislava Miľa.
Suroviny:
Pirohy:
Múka hladká 500 g
Vajce 3 ks
Zemiaky 900 g
Soľ 2 g
Kuracie ragú:
Kuracie prsia 500 g
Cuketa 150 g
Jarná cibuľka 50 g
Sójová omáčka 80 ml
Omáčka:
Bryndza 200 g
Vývar/voda 100 ml
Smotana na šľahanie 300 ml
Pažítka 10 g
Mletá červená paprika 3 g
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupe. Po vychladnutí ich ošúpeme a postrúhame na malom strúhadle. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme nelepivé cesto. Cesto necháme odpočívať hodinu v chladničke.
Kuracie prsia si uvaríme v osolenej vode. Necháme ich vychladnúť, potom nakrájame uvarené kuracie mäso, cuketu a jarnú cibuľku na drobné kocky. Pridáme soľ, čierne korenie, sójovú omáčku a 50 ml smotany. Všetko dobre premiešame.
Cesto si rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, vykrojíme z neho kolieska. Jednotlivé kolieska naplníme kuracím ragú, prehneme a zlepíme vidličkou. Varíme v osolenej vode približne 6 až 8 minút.
V malom hrnci si roztopíme bryndzu vo vývare, alebo vo vode a pridáme mletú červenú papriku. Necháme prevrieť a prilejeme smotanu, ktorá nám ostala. Redukujeme približne 5 minút na miernom ohni, kým nám omáčka zhustne.
Uvarené pirohy polejeme omáčkou a posypeme čerstvou pažítkou.
Dobrú chuť!